Jemný chlebový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 383.7 mg
  • Vláknina 6121 mg
  • Vitamín A 6121 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V 1 dl vody s octem krátce povaříme cibuli, bobkový list a celý pepř, pak necháme vychladnout a přes cedník nalijeme na plátky chleba na talíři.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem.

  • 3

    Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme nadrobno.

  • 4

    Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 5

    Všechnu připravenou zeleninu smícháme ve velké míse, opepříme a osolíme. Přidáme česnek s olejem a kousky chleba, vše znovu důkladně promícháme a necháme v chladničce před podáváním alespoň 1 hodinu uležet.

  • 6

    Chléb vymačkáme a rozdělíme na kousky.

Komentáře k receptu