Zajíc na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Zázvor mletý
  • 3 g Jalovec
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 1 g Pepř černý celý
  • 300 g Petržel kořen
  • 1500 g Zaječí maso
  • 4 g Koření Zvěřina
  • 1000 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 1491 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 225.2 mg
  • Draslík 1854.9 mg
  • Vláknina 14545 mg
  • Vitamín A 14545 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na hranolky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. Polovinu zeleniny nasypeme na dno pekáče, na ni položíme očištěného zajíce vcelku, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami slaniny, zasypeme druhou polovinou zeleniny, cibulí, česnekem, okořeníme novým kořením, jalovcem, celým pepřem, kmínem, zázvorem, mletou paprikou, kořením na zvěřinu, přidáme bobkový list, špetku chilli koření a podlijeme pivem.

  • 2

    Pekáč vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. V průběhu pečení zajíce jednou obrátíme. Pokud možno již nepodléváme. Šťáva by měla být přírodní, jemně zahuštěná zeleninou.

  • 3

    Upečeného zajíce naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.

Komentáře k receptu