Srnčí kýta s žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 160 g Cibule
  • 30 g Citrony
  • 40 g Kompot brusinkový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 40 g Kečup
  • 250 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 866.4 mg
  • Vláknina 6710.7 mg
  • Vitamín A 6710.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.

  • 4

    Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu