Kuřecí marinovaný salát
Suroviny
- 300 g Kompot broskvový
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Kuřecí čtvrtky
- 20 g Máta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 0.96 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 54 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 16070.4 mg
- Vitamín A 16070.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.
-
4
Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.
-
5
Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.