Kuřecí marinovaný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kompot broskvový
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 20 g Máta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 0.96 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 16070.4 mg
  • Vitamín A 16070.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.

  • 4

    Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.

  • 5

    Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.

Komentáře k receptu