Svatojakubské mušle s galgánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 16 ks Mušle svatojakubské
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 4 polévková lžíce Galgan
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 676 mg
  • Vláknina 8980 mg
  • Vitamín A 8980 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyjeme a osušíme velké lastury, které použijeme na servírování. Očištěnou jarní cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme oddenek galgánu a pokrájíme jej na drobné kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme.

  • 2

    Svatojakubské mušle poskládáme na plech a grilujeme přibližně 6-7 minut.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme chilli, galgán a vše krátce restujeme.

  • 4

    Zeleninu rozdělíme do připravených nahřátých lastur, na každou položíme grilovanou mušli a servírujeme.

Komentáře k receptu