Smažené sépie v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Citrony
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.3 dl Olej olivový
  • 1 kg Sépie
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1055 mg
  • Vláknina 6207.8 mg
  • Vitamín A 6207.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme listy ledového salátu, vodu setřepeme a listy odložíme do mísy.

  • 2

    Vykuchané sépie dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kroužky přibližně 1 cm silné.

  • 3

    Připravíme si těstíčko: v misce vyšleháme mouku s pivem, solí a pepřem.

  • 4

    V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej. Nakrájené kroužky ponoříme do těstíčka tak, aby byly celé těstíčkem pokryté, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany do zlatova přibližně po 2 - 3 minutách z každé strany. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, odložíme na papírovou utěrku okapat.

  • 5

    Smažené sépie podáváme teplé s hlávkovým salátem a citrónem.

Komentáře k receptu