Sleďový pikantní biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát kadeřavý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Matjesy - filet
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 ks Rajčata
  • 4 plátek Chléb slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 4 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 835.9 mg
  • Vláknina 6471.7 mg
  • Vitamín A 6471.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naložené filety sleďů - matjesy - zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme pomocí pinzety kostičky.

  • 2

    Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenké kroužky. Kapary posekáme nadrobno. Nakládané olivy s papričkou rozpůlíme. Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky. Omyjeme salátové listy. Čerstvý kopr s petrželkou opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky a odložíme je na ozdobení.

  • 3

    Matjesy nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, olivovým olejem, přidáme kapary, šalotku a vše promícháme.

  • 4

    Na talíře poklademe do kruhu plátky okurky, okolo salátové listy. Doprostřed talíře položíme malou formičku bez dna o průměru asi 8 cm. Do ní dáme směs matjesů, stlačíme, odložíme formičku a na talíři nám zůstane pěkně vytvarovaný sleďový biftek. Ozdobíme ho kroužky červené cibule, olivami, rajčaty a bylinkami. Takto upravíme i ostatní porce. Bifteky podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu