Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 8 plátek Rýžový papír
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Pažitka česneková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 58.2 mg
  • Vláknina 929 mg
  • Vitamín A 929 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.

  • 3

    Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.

  • 4

    V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.

  • 5

    Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.

Komentáře k receptu