Tortellini s mozzarellou a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 992 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 55 g
- Sodík 3090 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 385.8 mg
- Vláknina 15492.8 mg
- Vitamín A 15492.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme lilek a nakrájíme jej na 1/2cm silné plátky. Plátky rozložíme a posypeme mořskou solí, přikryjeme, zatížíme a necháme odležet asi 1 hodinu. Poté plátky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z obou stran opékáme pod grilem zhruba 4 minuty.
-
2
Omyjeme papriku, překrojíme ji napůl a zbavíme jader. Zbylých jadýrek se zbavíme opláchnutím pod tekoucí vodou. Papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrojíme do křížku. Spaříme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky. Mozzarellu vložíme do cedníku a necháme okapat, rozkrájíme ji na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku a nasekáme najemno.
-
3
Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat a vychladnout.
-
4
Plátky lilku překrájíme napůl a smícháme se zeleninou a mozzarellou. Dochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a pokapeme olivovým olejem. K zelenině přidáme tortellini, promícháme, upravíme na talíře a podáváme.