Zapékané lilky se sýrem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1469 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 17715 mg
  • Vitamín A 17715 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nasekanou bazalku, petrželku, olej a sůl.

  • 2

    Lilky omyjeme, několikrát příčně nařízneme a do zářezů vsuneme plátky česneku a připravenou bylinkovou směs. Lilky vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut.

  • 3

    Lilky vyjmeme z trouby, posypeme rozdrobenou gorgonzolou a nastrouhanou mozzarellou. Pečeme ještě 5 minut.

  • 4

    Podáváme ozdobené lístky bazalky.

Komentáře k receptu