Majoránková kuřecí játra

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 489.6 mg
  • Draslík 433.6 mg
  • Vláknina 1035 mg
  • Vitamín A 1035 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a dusíme několik minut.

  • 2

    Přilijeme smetanu, svaříme, zjemníme máslem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu