Zeleninová parma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čekanka
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 kg Parma
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 369.8 mg
  • Vláknina 9080.5 mg
  • Vitamín A 9080.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a osušíme vykuchané a vyčištěné parmy. Do břišních dutin dáme bazalku. Máslo rozmačkáme a prolisujeme do něj česnek. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme a dáme do břišních dutin.

  • 2

    Čekankové puky očistíme, rozčtvrtíme a zbavíme zbytků kořene a nastrouháme na nudličky. Opereme je a necháme okapat.

  • 3

    Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme čekanku a 10 minut dusíme.

  • 4

    Předehřejeme na 180°C troubu. Zeleninu podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a vložíme do ní ryby. Poklademe máslovými vločkami a pečeme 50 minut v troubě.

  • 5

    Poté ryby ihned podáváme.

Komentáře k receptu