Houbové filé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 800 g Okoun - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 509.3 mg
  • Vláknina 4630 mg
  • Vitamín A 4630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.

  • 3

    Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.

  • 4

    Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu