Rybí knedlíčková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 127.8 mg
  • Draslík 1064.3 mg
  • Vláknina 17126.2 mg
  • Vitamín A 17126.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme šalotku. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku.

  • 2

    Oloupeme, podélně rozpůlíme avokádo a zbavíme ho jádra. Z dužiny umixujeme pyré a promícháme s citronovou šťávou. Avokádové pyré přidáme se zeleninovým vývarem k šalotce a povaříme 30 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

  • 3

    Rozsekáme rybu a promícháme se žloutkem a smetanou. V hrnci necháme dostatečné množství osolené vody a z rybí hmoty vytváříme knedlíčky, které vaříme ve vodě 6 minut.

  • 4

    Omyjeme kopr a nasekáme ho najemno.

  • 5

    Do misek nalijeme polévku, rozdělíme do nich knedlíčky a posypeme koprem.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu