Grilovaný rostbíf s ořechovým dipem
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 30 g Okurky nakládané
- 50 g Ořechy vlašské
- 8 g Sůl
- 4 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 200 g Rukola
- 30 g Tymián čerstvý
- 20 g Kapary
- 30 ml Olej olivový
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1385 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1097.3 mg
- Vláknina 7507.5 mg
- Vitamín A 7507.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilujeme 8 minut z každé strany. Potom zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
-
2
Do mixéru vložíme ořechy, nakládané okurky, prolisovaný česnek, kapary, petrželovou nať, sůl, pepř a olej a vše rozmixujeme dohladka.
-
3
Maso vybalíme z alobalu, nakrájíme na slabé plátky a rozložíme na talíře. Ozdobíme listy rukoly a přelijeme ořechovým dipem.