Špenátové ravioli s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 293.33 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.67 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.33 špetka Sůl
  • 4 l Voda pitná
  • 4 l Voda pitná
  • 1.33 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 267.6 mg
  • Draslík 1045.5 mg
  • Vláknina 15495.1 mg
  • Vitamín A 15495.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy omyjeme ve vodě a vložíme do hrnce. Necháme je dusit 5 minut, ale jen s vodou, která se udržela na listech. Poté je řádně vymačkáme a pokrájíme nadrobno. Utřeme si na hladko ricottu, špenát, 60 g nastrouhaného Parmezánu, vejce, muškátový oříšek a pepř. Špenátové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou rozdělíme na dvě stejné části. Na jednu z nich rozložíme stejnoměrně hromádky náplně, druhou částí je přikryjeme. Mezery mezi hromádkami potřeme mírně rozšlehaným vejcem, pořádně přimáčneme a nakrájíme na čtverečky. Mezitím nalijeme do hrnce vodu, osolíme, přivedeme k varu a vaříme v ní 5 minut ravioli. Poté důkladně scedíme, na talíři posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.

  • 2

    Vaječné těstovniy špenátové:

  • 3

    V 1 litru vody vaříme čerstvý špenát přibližně minutu, potom ho nadrobno nakrájíme, pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.

  • 4

    Na vál prosejeme 200 g mouky, osolíme. Uprostřed prstem uděláme důlek, do kterého vložíme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom opět rozválíme válečkem nebo strojkem na těstoviny. Vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, případně můžeme opět použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.

  • 5

    Takto vyrobené těstoviny vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu