Pikantní guláš II

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Houby čerstvé
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 1465.8 mg
  • Vitamín A 1465.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky rozkrájíme na proužky 3 - 4 cm dlouhé.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa zaprášené hladkou moukou a opečeme po všech stranách. Maso podlijeme, osolíme necháme dusit téměř do měkka.

  • 3

    Houby očistíme a nasekáme a spolu s protlakem přidáme k téměř měkkému maso. Vše necháme dusit do měkka.

  • 4

    Na samý závěr přidáme smetanu, ale již nevaříme.

Komentáře k receptu