Masové drůbeží kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 100 g Pórek
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Drůbeží maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 296.9 mg
  • Draslík 315.5 mg
  • Vláknina 3428.3 mg
  • Vitamín A 3428.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, na mlýnku na maso pomeleme do misky, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, rozklepneme celá vejce, přisypeme macesovou mouku (rozemletý maces), oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu, drobně nasekanou petrželovou nať a nasekaný pórek. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rukou důkladně promícháme.

  • 2

    Z připraveného těsta tvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut doměkka.

Komentáře k receptu