Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Tortilla chips
  • 2 kávová lžička Koření mexické
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 80.9 mg
  • Draslík 1401.7 mg
  • Vláknina 29920.5 mg
  • Vitamín A 29920.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.

  • 2

    Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.

  • 3

    Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.

  • 4

    Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.

  • 5

    Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.

Komentáře k receptu