Kuře na fenyklu s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 130 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Kuře
  • 50 g Fenykl obecný
  • 80 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 3 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 172.1 mg
  • Draslík 1197.7 mg
  • Vláknina 16423.2 mg
  • Vitamín A 16423.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme.

  • 2

    Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme.

  • 3

    Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka.

  • 4

    Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu