Špagety s tuňákem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 160 g Celer řapíkatý
  • 400 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 350 g Špagety
  • 520 g Rybí hlavy
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.4 ks Citrony
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 3.2 ks Pepř černý celý
  • 0.8 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1.04 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1114 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.8 mg
  • Draslík 664.8 mg
  • Vláknina 7899.1 mg
  • Vitamín A 7899.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme nahrubo nakrájená rajčata přibližně 15 minut. Pak vložíme na plátky nakrájené žampiony a opékáme dalších 10 minut. Přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, tuňáka bez nálevu, 100 ml rybího vývaru, na jemno nakrájený česnek a majoránku, dle chuti osolíme a opepříme, na mírném ohni vaříme ještě 5 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme se směsí. Na talíři pak posypeme nastrouhaným Parmezánem.

  • 2

    Rybí vývar:

  • 3

    Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Komentáře k receptu