Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 250 g Chřest zelený
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2.28 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 1351.8 mg
  • Vitamín A 1351.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.

  • 2

    Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu