Perličky s lanýži a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Perlička
  • 5 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 ml Brandy Armagnac
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 2 ks Lanýž
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 323.9 mg
  • Vláknina 7197.5 mg
  • Vitamín A 7197.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže pečlivě očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Následně je polijeme armagnacem a odložíme na 1 hodinu bokem.

  • 2

    Maso opláchneme, necháme oschnout, potřeme solí i pepřem. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Maso osmažíme z obou stran a přidáme tymián. Maso přendáme do jiného hrnce a necháme ho 5 minut dojít na mírném ohni.

  • 3

    Na pánvi necháme rozpustit máslo, nalijeme na ni lanýže i s marinádou, přidáme špetku soli a pepře, zakryjeme poklicí a necháme dusit 4 minuty na mírném ohni.

  • 4

    Maso nakrájíme na tenké plátky. Na talíře je umisťujeme střídavě s lanýži. Bílý chleba orestujeme a podáváme jako přílohu. Vše ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu