Polévka z rajčatové šťávy se sýrem a krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 350 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 162 mg
  • Vláknina 2065.6 mg
  • Vitamín A 2065.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Sýr nastrouháme.

  • 2

    V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vodu a za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme rajčatovou šťávu, sůl, cukr, citronovou šťávu a necháme přejít varem.

  • 3

    Polévku podáváme posypanou sýrem a jako přílohu krutony.

Komentáře k receptu