Restované kalmary s medem a bazalkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kalamáry
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 372.1 mg
  • Vláknina 1415.8 mg
  • Vitamín A 1415.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme.

  • 2

    Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu