Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 3 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Fazole černé
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 457.6 mg
  • Vláknina 1293.3 mg
  • Vitamín A 1293.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.

  • 2

    Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.

  • 3

    V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.

  • 4

    Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.

Komentáře k receptu