Grilovaná žebírka s medovou marinádou

Hodnocení 2x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Vepřová žebra
  • 80 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 300 ml Kečup
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 30 ml Ocet vinný červený
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1123 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 544.6 mg
  • Vláknina 1432.3 mg
  • Vitamín A 1432.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.

  • 2

    V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.

  • 3

    Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.

Komentáře k receptu