Hříbková směs se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 1758.3 mg
  • Vitamín A 1758.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a osmahneme v kastrole na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Houby mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Potom tekutinu vydusíme, vmícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Znovu krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek a vmícháme smetanu. Jen prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu