Jablečná omáčka na másle

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Skořice mletá
  • 30 g Marmeláda jablečná
  • 250 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 8732.5 mg
  • Vitamín A 8732.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme skořici, osladíme jablečnou marmeládou, podlijeme vínem a dovaříme. Jablka by měla být zcela rozvařená. Jestliže zůstaly v omáčce kousky jablek, omáčku protlačíme přes sítko nebo si pomůžeme šťouchadlem.

Komentáře k receptu