Pražma pečená s okurkou a žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Pražma
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 1201.2 mg
  • Vláknina 3200.5 mg
  • Vitamín A 3200.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Polovinu rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch dáme vykuchané ryby, posypeme je solí a pepřem. Pokapeme citronovou šťávou smíchanou s chilli omáčkou, zakryjeme zbytkem zeleniny, zalijeme vínem a poklademe 3 lžícemi nakrájeného másla.

  • 2

    Zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut do měkka. Poté maso i se zeleninou rozdělíme na talíře a uchováme teplé.

  • 3

    Šťávu slijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a postupně přidáváme zbytek másla. Necháme zredukovat cca na polovinu množství, přelijeme ryby a podáváme.

Komentáře k receptu