Chlebíček s ovocem a otrubami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Kandované ovoce
  • 135 g Cukr moučkový
  • 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 125 g Otruby pšeničné
  • 290 ml Mléko nízkotučné
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.9 mg
  • Vláknina 16735.4 mg
  • Vitamín A 16735.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce, otruby, práškový cukr a nízkotučné mléko smícháme v misce, přikryjeme fólií a hodinu necháme v klidu.

  • 2

    Prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy smícháme s připravenou směsí z ovoce a mléka. Smíchané směsi vlijeme do hranaté formy, na biskupský chlebíček 20x10 cm, s pečicím papírem a vložíme do předem rozehřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 1 hodinu. Po 1 hodině vytáhneme z trouby, necháme ještě 5 minut ve formě a teprve potom vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu