Velikonoční karbanátky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 294 mg
  • Draslík 208 mg
  • Vláknina 2208.7 mg
  • Vitamín A 2208.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 251.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.

  • 2

    Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.

  • 3

    Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu