Smetanová polévka s mladými kopřivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kopřiva
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 227.3 mg
  • Vláknina 8707.3 mg
  • Vitamín A 8707.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a vaříme přibližně 15 minut.

  • 2

    Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky, pokrájíme je na nudličky. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. V misce rozmixujeme smetanu s hladkou moukou.

  • 3

    Když je zelenina měkká, přidáme kopřivy, necháme je projít varem, přimícháme připravenou smetanu a krátce povaříme.

  • 4

    Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu