Vepřové kotlety s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 805.2 mg
  • Vláknina 5010.3 mg
  • Vitamín A 5010.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na 1 lžíci oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a zvolna opékáme. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Potom přidáme spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěný, na nudličky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme.

  • 3

    Na pánvi na zbylém oleji zprudka opečeme vykostěné, naklepané a okořeněné kotlety asi 3 minuty po každé straně. Osolíme je, upravíme na talíře a pokryjeme podušenou směsí s hlívou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené hranolky.

Komentáře k receptu