Zelné lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 g Mouka polohrubá
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1.6 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 156.7 mg
  • Draslík 605.7 mg
  • Vláknina 10746 mg
  • Vitamín A 10746 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

  • 2

    Lívance rozdělíme na talíře, v pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a lívance polijeme.

Komentáře k receptu