Rajčatová polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 700 g Skopové maso přední
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Cibule
  • 1.5 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 142.2 mg
  • Draslík 1326.4 mg
  • Vláknina 14721.7 mg
  • Vitamín A 14721.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo. Vložíme nasekanou cibuli a krátce osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, necháme je chvilku podusit. Přilijeme studenou vodou, přidáme maso a vaříme 90 minut.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Polévku scedíme, prolisujeme rajčata, přidáme polévkové koření a podle chuti sůl. Zavaříme kapání, které připravíme rozšleháním vajec s moukou.

Komentáře k receptu