Jehněčí kýta na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 dl Víno červené
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 118.2 mg
  • Vláknina 4510.3 mg
  • Vitamín A 4510.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1441.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet.

  • 2

    Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme.

Komentáře k receptu