Plněné kotlety se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 50 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 66.9 mg
  • Draslík 338.8 mg
  • Vláknina 9858.4 mg
  • Vitamín A 9858.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, šunku nakrájíme na tenké nudličky, česnek prolisujeme, vejce rozšleháme, kotlety nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Rohlík zalijeme trochou vody a necháme vsáknout. Poté smícháme s cibulí, šunkou, petrželovou natí a vejcem a nádivku dobře promícháme.

  • 3

    V kotletách utvoříme ostrým nožem kapsu, vyplníme nádivkou, sepneme jehlou a maso osolíme a opepříme. Z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Do rozpuštěného másla zašleháme česnek, kečup, rozmarýn a smetanu, osolíme a opepříme. Směs promícháme a na mírném plameni chvilku povaříme. Poté omáčku propasírujeme do čistého rendlíku.

  • 5

    Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné a překrájené fazolové lusky a zhruba 10 minut povaříme. Poté lusky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 6

    Kotlety servírujeme přelité omáčkou a s fazolkami.

Komentáře k receptu