Karbanátky ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134.2 mg
  • Draslík 470.7 mg
  • Vláknina 1072.3 mg
  • Vitamín A 1072.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso se smetanou, strouhankou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků.

  • 2

    Karbanátky opečeme po obou stranách na pánvi na zpěněném másle a vyjmeme.

  • 3

    Do výpeku vsypeme hladkou mouku, přidáme mletou papriku, zamícháme a přilijeme rozmíchanou smetanu. Omáčku necháme přejít varem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Karbanátky vložíme do omáčky a zvolna chvíli podusíme. Při podávání ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu