Velikonoční nádivka s vařenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pórek
  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 7 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 628.8 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 8315.9 mg
  • Vitamín A 8315.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 634.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na nudličky, špenátové listy opereme a jemně nasekáme, pórek a pažitku nakrájíme nadrobno, sterilovanou papriku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, rohlíky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky, a necháme vsáknout. Poté přimícháme slaninu, česnek, papriku, pórek, pažitku, špenát, sůl, pepř, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou, dno poklademe celými vařenými vejci a přelijeme rohlíkovou směsí. Směs uhladíme a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme asi půl hodiny.

  • 4

    Vychladlou nádivku vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu