Čatní z rebarbory s datlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 170 g Cukr třtinový
  • 500 g Datle
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 375 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 181.2 mg
  • Vláknina 3014.7 mg
  • Vitamín A 3014.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované datle, zázvorový kořen a čili papriku nasekáme. Všechny suroviny vložíme do varné nádoby, přilijeme ocet a promícháme. Přiklopené uvedeme rychle do varu a za vysokého příkonu tepla vaříme asi 30 minut, až čatní zhoustne. Mícháme vždy po 10 minutách.

  • 2

    Hotové čatní odstavíme, pomalu necháme zchladnout, pak naplníme do vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.

Komentáře k receptu