Sumec na víně se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Sumec filety
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1810 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 859.4 mg
  • Vláknina 5933 mg
  • Vitamín A 5933 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu