Enchilady zeleninové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Špenát listový čerstvý
  • 75 g Sýr Čedar
  • 25 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 8 ks Kukuřice
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 145 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1174.3 mg
  • Vláknina 38870.2 mg
  • Vitamín A 38870.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.

  • 2

    Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.

  • 3

    Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.

  • 5

    Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu