Medová velikonoční vajíčka

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 22.5 mg
  • Vláknina 20 mg
  • Vitamín A 20 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem).

  • 2

    Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu