Mazanec z tvarohového těsta

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 70 g Hrozinky
  • 70 g Kandované ovoce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1278 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 354.3 mg
  • Vláknina 864.3 mg
  • Vitamín A 864.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu.

  • 2

    Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto.

  • 3

    Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme.

  • 4

    Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem.

  • 5

    Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet.

Komentáře k receptu