Vánoční perníčky tmavé

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 60 g Cukr krupice
  • 10 g Skořice mletá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g Hera
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 619.6 mg
  • Vitamín A 619.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, zahřejeme ji a do hrnce ponoříme menší hrnec, do kterého dáme med, cukr a v připravené vodní lázni med s cukrem za stálého míchání rozvaříme.

  • 2

    Mouku s kypřícím práškem přesejeme do mísy, přidáme Heru, vsypeme vanilkový cukr, skořici, kakao, perníkové koření, celá vejce, rozvařený med s cukrem. Vypracujeme hladké těsto, které z mísy vyklopíme na moukou posypaný val, válečkem rozválíme a různými formičkami vykrajujeme tvary. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Může to být i méně, proto je dobré hlídat průběh pečení.

  • 3

    Upečené perníčky naskládáme do krabice a necháme uskladněné, aby změkly.

Komentáře k receptu