Houbami plněné ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Tažené těsto
  • 0.11 hrnek Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 392.1 mg
  • Vláknina 4801.3 mg
  • Vitamín A 4801.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi máslo, osmahneme pokrájený pórek a rozetřený česnek, přidáme nasekaný celer, nasekané žampiony a smažíme 5 minut. Ztlumíme oheň a vmícháme rozšlehaná vejce a strouhaný parmezán, sůl a pepř.

  • 2

    Přeložíme listy těsta a každý rozřízneme na devět čtverců.

  • 3

    Doprostřed dáme trochu náplně a okraje potřeme máslem. Navrch položíme druhý čtverec a okraje spojíme, aby vznikl balíček.

  • 4

    Rozpálíme olej na 180 stupňů. Ravioli smažíme, až zezlátnou.

  • 5

    Poté je necháme okapat a ihned podáváme.

Komentáře k receptu