Mandlový dort s citronovou polevou
Suroviny
- 210 g Cukr moučkový
- 140 g Mandle
- 100 g Čokoláda hořká
- 10 g Strouhanka
- 60 g Džem rybízový
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr moučkový
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sirup bezinkový
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Kolonáda Tradiční lázeňské oplatky čokoládové
- 1 ks Citrony
- 0.25 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 20 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 361.1 mg
- Vláknina 9883.3 mg
- Vitamín A 9883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme strouhané mandle, nastrouhanou čokoládu a strouhanku.
-
2
Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy, na ni položíme neslazenou oplatku, potřeme rybízovým džemem a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
-
3
Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
-
4
Na polevu svaříme ve vodě cukr se sirupem. Vlijeme na studenou misku, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a utřeme. Jakmile cukr začne bělet, přelijeme jím dort a uhladíme.