Kapustová polévka se žampiony a rýží

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Celer bulvový
  • 25 g Petržel kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1210.7 mg
  • Vláknina 8925.1 mg
  • Vitamín A 8925.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem.

  • 2

    Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu