Fíkové čtverečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 70 g Šunka dušená
  • 60 g Sýr uzený jemné plátky
  • 30 g Džem fíkový
  • 10 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 3 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 430.8 mg
  • Vláknina 3919.5 mg
  • Vitamín A 3919.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme buď hotový plát listového těsta, nebo listové těsto vyválíme na lehce pomoučněném válu a necháme chvíli odpočinout. Rádýlkem na pizzu na těstě naznačíme asi 24 čtverečků o straně 5 cm, ale zcela nedokrojíme a pak těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Do středu každého čtverečku položíme kousek fíkového džemu, navrch vždy kousek šunky, sýra, trochu šalotky a tymiánu. Pokapeme olivovým olejem, posolíme a opepříme. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 až 15 minut, aby těsto zvětšilo objem a zezlátlo. Rádýlkem předznačené spoje se snadno odlomí, takže téměř bez námahy získáme více než dvacet jednohubek.

Komentáře k receptu